субота, 19 вересня 2015 р.

38 тиждень. Результати торгів.

Статистичні дані цього тижня. Кількість оголошень про результати: 27. Кількість повідомлень про відміну торгів: 10. Оголошень про результати переговорної процедури: 14 (з них 2 - відмінені). Результатів конкурентних процедур закупівель: 5.
Почнемо огляд з рекордсмена тижня по відміненим торгам. Військова частина 2269 відмінила на цьому тижні аж 7 процедур закупівель. В 6 процедурах закупівель на торги було подано менше 2-х пропозицій. В одних торгах із закупівлі елементів живлення для радіостанцій до оцінки було допущено лише одну пропозицію. Підстави відхилення однієї з пропозицій вважаємо такими, що не переслідували цілей Закону та процедури закупівлі. Ми вже неоднаразово звертали увагу на те, що в/ч 2269 надто часто відміняє торги, і припускали, що на меті стоїть доведення ситуації до тієї межі, коли замовник отримає законні підстави проводити переговорну процедуру закупівлі. Проте масштаби деструктивної діяльності цього замовника свідчать про целеспрямований саботаж в організації технічного забезпечення військ.
Несподівано провалилась закупівля газу за переговорною процедурою, яку проводив Пологовий будинок №1 м.Кіровограда. Постачальник відмовився визнавати ацептовану ціну пропозиції та відмовився підписувати протоколи переговорів. Аналогічна ситуація з закупівлею газу виникла у Олександрійського професійного аграрного ліцею. Цьому замовнику також довелось відмінити процедуру закупівлі, але з причини допущення порушень під час процедури закупівлі самим замовником.
Територіальне медичне об’єднання "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області" успішно завершило торги із закупівлі медичного приладдя та інструменту. Торги проходили за процедурою відкритих торгів по 4 лотах, які розписали між собою чотори різні компанії: 3 - з Києва та області, 1 - з Одеської області. Загалом замовником укладено угод на 750 тис. грн. Цей же замовник уклав договір на постачання ліків з дніпропетровським ТОВ "БАДМ-Б". Вартість закупівлі склала 2,4 млн. грн. при очікуваній вартості закупівлі 2,7 млн. грн. Торги пройшли з ускладненнями, про що ми вже повідомляли.
Вкотре констатуємо, що високомаржинальний та конкурентний ринок забезпечення медичних установ в Кіровоградському регіоні має усталені ознаки периферійного для постачальників з сусідніх регіонів.
КЗ "Центральна міська лікарня м.Кіровограда" повідомило про укладання договору на закупівлю моторного палива з кіровоградським ТОВ "Білий відмідь" на суму 68 тис. грн. Єдиним конкурентом переможця стало ПП "ОККО-Бізнес Контракт". В результаті торгів замовником було зекономлено 8 тис. грн., або більше 10%.
Територіальне управління ДСА України в Кіровоградській області завершило процедуру запиту цінових пропозицій із закупівлі послуг щодо ремонту та обслуговування офісної техніки. Згідно оголошення про результати договір на суму 248,7 тис. грн. укладено з ФОП Єременко О.Є. Послуги повинні бути надані в судах Кіровоградської області. Єдиним конкурентом переможця було ТОВ "Діск". Згідно протоколу розкриття ціна переможця торгів суттєво відрізняється від суми договору і складає 34591,80 грн. Причиною таких розбіжностей є креативна інструкція з підготовки пропозицій, яка супроводжує запит цінових пропозицій.
3,7 млн. грн. витратить Кіровоградський обласний краєзнавчий музей на ремонт власних приміщень. Переможцем торгів стала відома серед замовників державних закупівель будівельна компанія ПП "Ескалібур 3000". За інформацією бюро "Наші гроші", «Ескалібур-3000» належить Валентину Радченку. Раніше партнером Радченка у цій фірмі був Олександр Кокош, який свого часу очолював первинну організацію Партії регіонів у Кіровограді. Олександру Кокошу належить ПП "Камелот-3000", яку в 2014 році тервідділення АМКУ запідозрило у змові під час проведення інших торгів, проте "Камелот-3000" оскаржив рішення АМКУ в судовому порядку, пройшовши дві інстанції.
Конкуренцію переможцю на цих торгах склали два учасника: ТОВ "Арталекс" та ТОВ "Технології і монтаж". "Арталекс" також можна віднести до групи ризику, оскільки ця компанія також звинувачувалась у змові. Проте і в цьому випадку Вищий госпсуд став на бік суб'єкта господарювання і скасував рішення АМКУ. "Технології і монтаж" мало найвищу ціну з запропонованих на торгах, але все одно його пропозиція була відхилена. Підставою для відхилення пропозиції стало те, що учасник не надав в складі пропозиції дозвіл на провадження виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації обладнання підвищеної небезпеки. З огляду на приписи ч. 3 ст. 40 Закону України "Про здійснення державних закупівель" замовник не мав права вимагати надання цього документу у складі пропозицій учасників, а - лише у переможця торгів під час укладання договору про закупівлю. Не зважаючи на ці обставини, в результаті конкурентного відбору замовник добився 20% економії коштів.
Кіровоградська регіональна філія ДП "Центр державного земельного кадастру" прозвітувало про завершення переговорної процедури закупівлі офісного паперу. Замовник був вимушений двічі відмінити торги через брак учасників, що і стало підставою для проведення неконкурентної процедури. Договір на суму 32 тис. грн. було укладено зі столичним ТОВ "Український папір". Ми вже повідомляли про критичний стан ринку канцтоварів в Кіровограді. До речі, історія з тими ж таки фігурантами. Як не дивно, але навіть під час проведення неконкурентної процедури замовник досяг майже 50% економії. Ця радісна новина дає підстави для серйозних роздумів на тему планування державних закупівель.
Нарешті Відділ освіти, молоді та спорту Голованівської районної державної адміністрації здійснив закупівлю продуктів харчування. Замовник провів п'ять переговорних процедур з ФОП Стахов Ю.А. з Бершаді. Підставою для проведення такої процедури стало те, що через брак учасників замовник двічі відмінив торги.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Архів блогу