середа, 23 вересня 2015 р.

У Світловодську розписали 4,7 млн. грн. на захист від підтоплень. Є питання...

Управління житлово-комунального господарства Світловодського міськвиконкому підписало договір з місцевим ТОВ "ВАТ Олімп" на виконання робіт по ліквідації наслідків підтоплення. Сума угоди складає 4,7 млн. грн. при запланованих витратах - 6,7 млн. грн. Тобто, економія коштів склала 30%. У торгах приймало участь 4 учасника. Найдешевша пропозиція вартістю 2 млн. грн., яку подало ТОВ "Акваріус і Ко", не була допущена до оцінки. Велику допомогу замовнику у відхилені своєї пропозиції надав сам учасник, допустивший безліч помилок. Проте, замовник, якби переслідував мету - економію коштів, міг би скористатись правом на уточнення пропозиції учасника, що передбачено частиною 1 статті 28 Закону України "Про здійснення державних закупівель". Якби там не було, але, вважаємо, що доля торгів була вирішена ще до їх початку. Справа в тому, що керівником ТОВ "ВАТ Олімп" є Геннадій Коган, відомий кіровоградський підприємець. На рахунку пана Когана за інформацією з відритих джерел рейдерські захоплення підприємств, освоєння коштів Укртрансгазу та сумнівні методи співпраці з компаньонами.
Одним з конкурентів переможця на торгах було кіровоградське ТОВ "Арталекс", яке неодноразово підігрувало кращим людям Кіровоградщини на торгах по будівництву.
На прикладі цих торгів ми бачемо незахищеность бюджетів громад від посягань коршунів, у яких повний порядок з документами, проте є проблеми з репутацією.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Архів блогу