пʼятниця, 4 вересня 2015 р.

До уваги підприємців!!!

В Україні будуть створені 15 регіональних центрів підтримки малого та середнього бізнесу. Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі на своїй сторінці в Facebook.

Якщо малі та середні підприємці хочуть із зиском для себе виробляти, торгувати чи купувати в ЄС, вони мають максимально використовувати можливості зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом. В цьому їм будуть допомагати консультанти центрів підтримки малого та середнього бізнесу, які створять за програмою EU SURE.

Програма складатиметься з 2 частин:

- €55 млн ЄС надасть на створення 15 регіональних центрів підтримки бізнесу. У центрах підприємці зможуть отримати фахові консультації з підвищення конкурентоздатності своїх товарів та юридичних питань роботи на українському та закордонних ринках. Центри сприятимуть розвитку МСБ у таких секторах, як сільське господарство, суспільні послуги та інфраструктура, інноваційні технології та енергоефективність. Також планується створити інформаційний сайт з практичними рішеннями усіх питань щодо ведення бізнесу в Україні та за її межами.

- €40 млн підуть на фінансування Фонду гарантування кредитів. Це дозволить створити своєрідну “подушку” для банків, які надають позики на розвиток МСБ. Тобто у випадку невиплати кредиту - гроші кредиторам будуть повертатися з бюджету Фонду.

“Це перша за останні 4-5 років програма підтримки малого та середнього бізнесу загальнонаціонального масштабу в Україні. Ми сподіваємося, що вона допоможе почати новий бізнес тим, хто був змушений починати життя з чистої сторінки на новому місці”, - підкреслила заступник Міністра Юлія Клименко.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Архів блогу