пʼятниця, 4 вересня 2015 р.

36 тиждень. Результати торгів.

На цьому тиждні замовниками Кіровоградської області було оприлюднено 30 оголошень про результати торгів.
Знам"янська ЦРЛ вимушена була відмінити торги на закупівлю будматеріалів через відсутність необхідної кількості учасників. Колеги та земляки ЦРЛ - Відділкова лікарня станції Знам"янка, - законтрактували у ПП «Алара-Аргенто» з міста Тальне Черкаської області 143 тони вугілля. Єдиним конкурентом переможця стало кіровоградське ТОВ "Лєноль". Економія коштів склала 10%. Разом з тим лікарня укладе угоду з ТОВ Стандарт Інженірінг з міста Южного на поставку паливних гранул з деревини на загальну суму 750 тис. грн. На ці торги було подано 3 пропозиції: 2 - з Одеської області, 1 - з Черкаської. Відсутність спроможних постачальників з Кіровоградської області нас дещо засмучує, хоча, в першу чергу, це повино засмучувати компетентних осіб з ОДА. Цього разу обійшлося без відхилення пропозицій, і перемогу святкував участник з найдешевшою пропозицією.
Перед початком нового учбового року кілька замовників провели торги із закупівлі продуктів харчування. Так Кіровоградська школа містецтв визнала переможців торгів на постачання хліба з ФОП Головенко В.П. та Приватним підриємцем (!?) Годжаєвим Ф.О. на загальну суму 110 тис. грн. Цей же замовник визначився з переможцем торгів на закупівлю риби. Їм стала ТОВ Укрпроддонсервіс. Вартість закупівлі - 118 тис. грн. Єдиним конкурентом переможця став ФОП Гребенюк А.І. Різниця в цінах пропозицій, як і економія від запланованих витрат, склала 4%.
Укрпроддонсервіс зібрав непоганий врожай на торгах, які проводила Кіровоградська льотна академія. Сума контрактів, які будуть укладені між сторонами становить 1,22 млн. грн. Предметом закупівлі були: яйця, птиця та овочі. Єдиним конкурентом переможця стала ТОВ "Істок-Днепр" з Дніпропетровська. Припускаємо, що підприємницька ініціатива в Кіровограді загнана в андеграунд, раз вже на торги із закупівлі овочів ледь набираєть мінімальна кількість учасників, половина з яких - з Дніпропетровська. Незважаючи на прикрі поразки, з Льотної академії дніпряни пішли не з порожніми руками, прихопивши портфель замовлень на постачання рибних консервів та цукру на суму 536 тис. грн. Єдиним конкурентом, допущеним до оцінки стало вже згадане ТОВ Укрпроддонсервіс. Пропозиції третього учасника - ТОВ Смілапостач з Черкас, - були відхилені. Причини відхілення будуть нами ретельно досліджуватись.
Управління капітального будівництва КірОДА розіграло велике замовлення на ремонт Обласної дитячої лікарні. Переможцем торгів стало місцеве ТОВ Інтерресурси. Сума контракту склала 34,1 млн. грн. Економія коштів склала 0,4%. Єдиним конкурентом переможця на торгах стало місцеве ТОВ Будсервіс-Монтаж.
ДП Онікіївське лісове господарство укладе угоду з ТОВ Богдан-Авто Черкаси на закупівлю легкового автомобіля вартістю 237 тис. грн. Конкурентами переможця стали ТОВ Аймакс груп з Черкас та ТОВ Валентина сервіс з Кіровограду. Кіровоградців, пропозиція яких виявилась дешевшою на 2 тис. грн., викинули з торгів. Згідно протоколу засідання комітету конкурсних торгів, на якому розглядалось питання відхилення пропозицій, зазначено, що пропозицію цього учасника відхилено через невідповідність технічним вимогам замовника. При цьому, на нашу думку, між винесеним рішенням та його аргументацією, наведеною в протоколі відсутній зв"язок. Крім цього, замовником порушено порядок проведення процедури запиту цінових пропозицій, а саме: вигадано, оприлюднено та застасовано "інструкцію щодо оформлення торгів", яка носить противоправний та дискримінаційний характер, та не має юридичної сили. Дві тисячі гривень уявного перевитрачання коштів, це, звісно, - не та сума через яку слід розпочинати джихад, але ситуація вимагає уваги з боку компетентних центральних органів виконавчої влади. Крім того, справа стосується компанії, яку пов"язують з головою Держави. За існуючого інформаційного та емоційного фону в суспільстві, така необережність замовника може стати фактором дестабілізації обстановки.
ДП Олександрівське лісове господарство не змогло завершити процедуру ЗЦП із закупівлі автомобіля. Замовнику довелось відмінити торги через неможливість усунення допущених порушень.
Під час проведення переговорної процедури один з найбільших і активніших замовників регіону - Кіровоградська льотна академія, - примудрилась допустити порушення оприлюднення інформації про торги із закупівлі газу. Замовнику довелось відмінити процедуру, і вже на цьому тижні оголосити нову процедуру. КЛА довелось відмінити торги і на закупівлю моторних бензинів, але з іншої причини - відсутність учасників.
Відмінити торги на закупівлі картоплі з тієї ж причини довелось і в/ч 2289 з Олександрії. За олександрійськими авіторами вже не вперше спостерігаємо реалізацію певної стратегії: двічі - відміна торгів через відсутність конкуренції та застосування переговорної процедури. Так сталося із закупівлею гідравлічної стрем"янки, оголошення
про результат якої було оприлюднено цього тижня. Контракт на 361 тис. грн. дістався Городоцькому механічному заводу.
В/ч 2289 також витратить 1 млн. грн. на послуги аеропорту Київ-Жуляни.
Новомиргородська міська рада закупить моторного палива у ФОП Нестеренко Л.П. на суму 73,5 тис. грн.
Відділ освіти Петрівської РДА укладе угоди на постачання продуктів харчування. Контракт на постачання риби (мінтай) буде укладено з ФОП Копєйка В.В. на суму майже 130 тис. грн. Ціна за кілограм продукції складає майже 65 грн. ПАТ Хмельницька маслосирбаза за 60 тис. грн. поставить 1 т вершкового масла.
Квартирно-експлуатаційний відділ м.Кіровоград МО України укладе договір на виконання ремонтних робіт та технічного обслуговування електричних двигунів, генераторів, трансформаторів на суму 295 тис. грн.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Архів блогу