середа, 9 вересня 2015 р.

Контролюємо виконання державного замовлення. Вулиця Яновського.

Заметил новый асфальт на Яновского (возле тюрьмы). Неужели это самая плохая дорога? Хоть и езжу там ежедневно, но по-моему лучше б отремонтировали участок на Балашовке возле ГорГаза и рядом на конечно остановке тройки, где бываю раз в неделю, но там дорога просто "жах". Как их выбирают для ремонта - не понятно.
mirohlebkr, Кіровоградський форум
Тоже не понимаю алгоритм. Может выбор основан, что не нужно использовать щебенку.
Слой асфальта кладут как на новой дороге, но бордюры не подымают.
Короче, Кіровоградський форум
Чесна історія про те, як проводиться поточний ремонт доріг в Кіровограді.
08 травня 2015 року на веб-порталі "Державні закупівлі" і на власному веб-сайті Управлінням ЖКГ Кіровоградської міськради було оприлюднено оголошення №128158 про заплановану закупівлю послуг з поточного ремонту дороги по вул. Яновського, від вул. Ушакова до вул. Садової в м. Кіровоград.

Згідно разрахунків зроблених за допомогою сервісу Google Maps, довжина ділянки, що підлягала ремонту, складає 850 м.
В оголошені було заявлено, що замовник має можливість витратити на цю закупівлю 1,52 млн. грн. бюджетних коштів. Разом з оголошенням замовник оприлюднив документацію конкурсних торгів, в якій приділив достатньо уваги питанню кваліфікації учасників та, звісна річ, визначив технічне завдання, відповідно до якого учасники повинні подавати власні пропозиції
10 червня 2015 року відбулось розкриття пропозицій. Згідно протоколу розкриття на торги подали свої пропозиції двоє учасників: ПП "МАМ-Сервіс" з ціною пропозиції 1,49 млн. грн. та ПП "МП Діск" з ціною пропозиції 11,5 млн. Відразу відзначимо, що, певно в ціні пропозиції МП Діск міститься помилка, допущена або учасником в пропозиції, або замовником, при внесенні інформормації в протокол розкриття. В будь-якому випадку дана обставина ні на що не впливає.
Переможцем торгів було визнано МАМ-Сервіс, з яким і було укладено 7 липня 2015 року договір про надання послуг, про що зазначено в оголошені про результати торгів №163780 від 15.07.2015 р. Враховуючи приписи частини 5 статті 40 Закону України "Про здійснення державних закупівель", умови договору не можуть відрізнятись від змісту пропозиції переможця. Згідно приписів пункту 3 частини 1 статті 29 того ж закону, Замовник повинен був відхилити пропозицію МАМ-Сервіс, якби її зміст не відповідав би змісту технічного завдання, викладеного в документації конкурсних торгів. Отже, у нас є підстави стверджувати, що обсяги робіт, викладені в технічному завданні, такі ж саме, як і в пропозиції переможця, і в договорі між замовником та переможцем. В протележному випадку, якщо наше припущення невірне, замовником було допущено порушення порядку проведення торгів.
МАМ-Сервіс почав вигравати торги на ремонт доріг в жовтні 2014 року. Постійним супутником на торгах, в яких приймає участь МАМ-Сервіс, є МП Діск. Ми виявили 7 епізодів спільної участі в торгах цих компаній. При чому, в жодних торгах кількість учасників не перевищувала двох.
7 травня 2015 року, в Рішенні Господарського суду Кіровоградської області по справі №912/1123/15-г зазначено, що МАМ-Сервіс під час проведення інших торгів надав неправдиву інформацію щодо власної спроможності та відповідності кваліфікаційним крітеріям. Більш того, Прокуратурою Кіровоградської області було аргументовано доведено, що у МАМ-Сервіс відсутні будь-які транспортні засоби, а також дорожньо-ремонтна техніка.
Згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на 23 серпня 2015 року компанія зареєстрована 12.06.1997 р. за адресою: м. Кіровоград, пров. Клинцівський, 12/2. Засновником и одноосібним власником компанії є Марат Грачкович Мхитарян. Розмір статутного капітала товариства - 5000 грн. До речі, ми вже ділились фотозвітом про наш візит до МАМ-Сервіс.
Керівником та єдиним підписантом підприємства є Валентина Іванівна Ткаченко. Ідентифікаційний код: 23691254.
В органах статистики обліковується за основним видом діяльності за кодом КВЕД 46.73 - Оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням. Згідно протоколів розкриття та даних Реєстру платників ПДВ МАМ-Сервіс не є платником ПДВ.
Щодо ПП МП Діск ЄДР містить наступні відомості. Компанія зі стажем - зареєстрована 23.01.2003. Засновником, власником та керівником підприємства є Сергій Миколайович Желуденко. Статутний капітал компанії складає нуль гривень нуль копійок. Зареєстрована компанія за адресою м. Кіровоград, вул. Антонова, 34/9. Ідентифікаційний код: 32324798. Серед видів економічної діяльності компанії не значиться ремонт автомобільних доріг, або діяльність, яка може бути пов"язана з цим.
28 липня, тобто через 21 день після укладання договору, на Кіровоградському форумі з"являється вже наведене вище повідомлення користувача mirohlebkr про завершення робіт по ремонту вулиці Яновського. Через два тижні ми вирушили на місце проведення робіт.

Це стан дорожного покриття на тій ділянці вул. Яновського, де ремонтні роботи не планувались. Дорога, як на наш погляд, перебуває в задовільному стані.

А це вже перехрестя вулиць Яновського та Ушакова. Тут закінчується ділянка, де повинен був проведений ремонт дороги. Як ми бачемо, дорога в такому ж гарному стані, як і в інших місцях по вул. Яновського. Слідів свіжого ремонту дороги не спостерігаємо. Доходимо до ВК №6. Є!


Свіже дорожне покриття ми виявили на ділянці від ВК №6 до перехрестя з вул. Куроп"ятникова. Скільки і чого було закатано під асфальт, ми визначити поки що візуально не можемо. Але судячи по стану покриття з обох сторін дороги та по відгукам автовласників, ремонт цій ділянці взагалі не був потрібен.

Довжина ділянки дороги, на якій первинно повинен був проведений ремонт - 850 м. По факту, через 3 тижні після укладання договору, виконавець виконав роботи на ділянці - 150 м за Google Maps. Тобто у 5,5 разів менших обсягах. До того ж, згідно технічного завдання виконавець повинен був витратити 800 т асфальтобетонної суміші. За нашими підрахунками на покриття цієї ділянки дороги виконавець витратив не більше 20 т асфальтобетону.
Виходячи з викладеного робимо два припущення.
Перше, додатковою угодою було зменшено обсяги послуг/робіт по договору. Об"єктивних причин для цього достатньо: від відсутності фінансування до відсутності потреби в проведені таких робіт, у зв"язку з задовільним станом дороги, яка планувалась до ремонту. Зазначемо, що на веб-порталі "Державні закупівлі" в розділі "Звіти про укладення договорів та зміни істотних умов договору" відсутня інформація про зміни істотних умов цього договору.
Друге припущення робимо, виходячи з досвіду. Подібний збіг обставин вказує на ймовірну реалізацію комбінації "Мімо". Остаточну відповідь на це питання може дати Державне Казначейство, яке зберігає таємниці транзакцій цієї оборутки.
Вивчаючи обставини цих торгів ми не відкидали існування політичного чинника, який впливав на результат торгів. Але поки ми не маємо жодної достовірної інформації з цього приводу. Але ми вже повідомляли про те, що Уряд виділив на ремонт вулиць Кіровограду 25 млн. грн.
Чи є насправді політичний вплив на результати торгів в Кіровограді? Чи обмежується він стінами кабінетів на Великій Перспективній? Яке відношення має ремонт доріг до місцевих виборів? Читайте незабаром у нашому блозі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Архів блогу