пʼятниця, 9 жовтня 2015 р.

818 тис. грн. дістались одним з кращих шляховиків Кіровограду

Не чекаючи морозів і результатів місцевих виборів господарники Головного управління житлово-комунального господарства Кіровоградської міськради прозвітували про укладення договору від 16.09.2015 на закупівлю послуг з поточного ремонту вул. Кільцевої за результатами відкритих торгів. Переможцем торгів стало вже відоме в Кіровограді ПП "МП "Діск". Сума договору склала 818 тис. грн. Єдиним конкурентом переможця на торгах було не менш відоме ПП "ПФ". Різниця в цінах пропозицій учасників склала 660 грн. або 0,8%.  Економія коштів у порівнянні з запланованими витратами склала 1,1%. 
Обидві компанії протягом останніх 12 місяців з завидною регулярністю виграють торги Управління ЖКГ КірМР, нерідко складають конкуренцію одна одній за відсутності інших учасників. ПП "ПФ" належить Марату Мхитаряну, який є засновником рекордсмена з ремонту доріг в Кіровограді - ПП МАМ-Сервіс, та МПП Тарон. Останнє підприємство тричі притягувалось до відповідальності за антиконкурентні узгоджені дії місцевим теруправлінням АМКУ.
Ми вже повідомляли про те, що Слідче управління УМВС в Кіровоградській області просило у суду санкції на доступ до документів щодо проведених Управлінням ЖКГ торгів, де переможцем  було ПП "МП "Діск" у зв'язку з рослідуванням кримінальної справи. МАМ-Сервіс також стало фігурантом судового розгляду. Тоді Прокуратура області спромоглась довести відсутність спроможності компанії виконувати зобов'язання за договором.
Ці торги підкреслюють особливий статус Кіровограду, оскільки проблеми з державними закупівлями міста та області вже давно не лежать у площині виключно закупівельній і не можуть бути вирішені в результаті проведення реформ. Після скидання з посади мера Олександра Саінсуса за активної участі громадскості, кіровоградці не спромоглися впровадити ефективний контроль за діяльністю міської ради. Як результат - освоєння стаханівськими темпами бюджетних коштів на ремонті доріг, який виконують компанії з скромними статутними капіталами, сумнівними можливостями та неоднозначною репутацією. Сама міська рада останніми місяцями була помічена в роздачі в оренду або власність земель та нерухомості депутатам самої міськрада, як правило, за символічні або мінімальні суми.
Наростаючий регрес соціально-економічної сфери стає причиною росту кількості самогубств та дітовбиств матерями. Навряд чи ремонт доріг є мотивом таких рішень, але, очевидно, що місцева і центральна рада не переймається матеріальним положенням кіровоградців, ігнорує їхні потреби та використовує місцеві і державний бюджет всупереч суспільним інтересам. Ці обставини є передумовами не тільки тотальної відсталості регіону та відтоку найбільш цінного людського капіталу, а й робить регіон зоною ризику, регіоном з подвищеним рівнем протестних антиурядових настроїв.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Архів блогу