субота, 8 серпня 2015 р.

Огляд судових рішень

03.07.2015 р. Господарським судом Кіровоградської області було винесено рішення по справі #912/1873/15 за позовом прокурора Маловисківського району в інтересах держави, в особі Маловисківської РДА, до Маловисківської ЦРЛ та ТОВ "Вугільна компанія "Центр".
Так, прокурор району просив скасувати рішення про визнання переможця і визнати договір поставки вугілля недійсними з причини невідповідності пропозиції останього вимогам документації конкурсних торгів, а саме - переможцем торгів у складі пропозицїї була надана копія банківської гарантії, замість оригіналу.
Суд прийняв сторону відповідачів з наступних мотивів: "Тобто, саме не надання, тобто відсутність забезпечення пропозиції конкурсних торгівця є підставою для відхилення пропозиції конкурсних торгів, а не її відповідність ДКТ". Також судом зазначено: "підставою відхилення пропозиції конкурсних торгів є невідповідність пропозиції конкурсних торгів, якою банківська гарантія не є"; "забезпечення пропозиції конкурсних торгів (банківська гарантія), це окремий документ, який лише може супроводжувати пропозицію конкурсних торгів, у тому випадку, якщо це передбачено оголошенням про проведення процедури закупівлі".
Не вдаючись до оцінок рішення суду, зазначимо, що положення Закону #1197, які регулюють питання надання забезпечення пропозицій конкурсних торгів потребують удосконалення.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Архів блогу