неділя, 23 серпня 2015 р.

34 тиждень. Результати торгів (2).

21 серпня 2015 року на веб-порталі "Державні закупівлі" замовниками Кіровоградського регіону було оприлюднено 8 оголошень про результати закупівлі, які не увійшли до нашого попереднього звіту за 34-й тиждень.
Військова частина 2289 не втомлюється привертати до себе увагу. На цей раз авіатори відмінили торги із закупівлі послуг з теоретичної та тренажерної підготовки десяти екіпажів з підстав відсутності подальшої потреби в закупівлі. Така невизначеність в поведінці керівництва військових льотчиків дещо лякає, але сподіваємось, що все у військових іде по плану. Нагадаємо, що ми раніше повідомляли про те, що раніше один з учасників намагався оскаржити рішення в/ч 2289 в Органі оскарження. Також ми вже повідомляли про укладення в/ч 2289 договору поставки чималої партії палива за результатами торгів за завищеними цінами. Крім того, ми згадували про те, що в/ч 2289 має складності з проведенням торгів, відміняючи торги гуртом.
Сенсація минулого сезону, а нині міцний промисловий магнат регіону - компанія МАМ-Сервіс, продовжує пожинати плоди зміни політичного курсу в країні, поповнюючи свій портфель державних замовлень. На цьому тижні на веб-порталі "Державні закупівлі" було повідомлено про те, що Управління ЖКГ Кіровоградської міськради визнало переможцем торгів ТОВ "МАМ-Сервіс" за двома торгами на загальну суму 5,7 млн. грн. Цього разу компанія проведе капітальний ремонт доріг по вулицях Жуковського та Покрівській.
Ми вже повідомляли про скандальні подробиці виграних МАМ-Сервіс торгів. Проте Кіровоградській міськраді поки ще не вдається позбавитись уваги учасника з сумнівною репутацією та доведенною у суді неспроможністю виконувати роботи по ремонту доріг. Крім того, як свідчать протоколи розкриття пропозицій, переможець не є платником ПДВ.
Єдиним конкурентом переможця в обох торгах було ПП "МП Діск". Різниця між цінами пропозицій учасників становить 470 грн. и 800 грн. Економія коштів в результаті проведення конкурентного відбору становить менше 1%.
Управління ЖКГ Кіровоградської міськради "відписало" 2 млн. грн. на ремонт доріг по вулицях Велика Перспективна та Жовтневої революції ДП "Кіровоградський облавтодор". По кожній вилиці були проведені окремі торги. В обох торгах конкуренцію переможці складали вже згадана вище МАМ-Сервіс та ТОВ "Дор-Строй" з Новоархангельська. Різниця в ціні пропозицій ДП Кіровоградський облавтодор та ТОВ Дор-Строй була мінімальна, проте економія відносно запланованої вартості ремонту склала близько 15%. Ціна пропозиції МАМ-Сервіс була близькою до суми, передбаченою замовником на закупівлю. Припускаємо, що за відсутності конкурента-сателіта "улюбленці" міськради не мали намірів вигравати торги, а їх участь була номінальною - для підстраховки, і ініційована скоріше замовником.
Розподіл замовлень між Кіровоградським облавтодором та МАМ-Сервіс, на нашу думку, свідчить про наявність домовленостей між ціма суб"єктами господарювання. Припускаємо, що пасивну участь або посередництво в ймовірних антиконкурентних узгоджених діях забезпечили особи, міцно пов"язані з керівництвом міської ради.
ПАТ "Кіровоградобленерго" закінчило торги з визначенням переможця на закупівлю ізольованого дроту. Переможцем торгів стало ТОВ "ТФ-К" з м. Київ. Єдиним конкрентом переможцем торгів стало ТОВ "Компанія "МІКО". Різниця в ціні пропозицій склала близько 10%. Переможець отримав пріорітетне право на укладання договору постачання на суму 4,84 млн. грн.
КЗ "Кіровоградський спеціалізований дитячий будинок нового типу" та КО "Староосотський дитячий обласний протитуберкульозний санаторій" прозвітували про заверщення процедури закупівлі в одного учасника при закупівлі природного газу. Постачальник-монополіст "Кіровоградгаз" буде постачати паливо для закладу з обласного центру на 220 грн. дешевще, ніж замовнику зі Старого осоту. Цікава деталь: протитуберкульозний дисанцер примудрився допустити порушення, які неможливо було усунути, що призвело до часткової відміни торгів. Так, і таке трапляється. Але це ще не все. Частково відмінити процедуру можливо за лотом, коли замовник розділяє закупівлю на лоти. Але ці торги йшли одним лотом, тобто навіть теоретично не могли бути відмінені частково. І це ще не все. В оголошені про результати в графі "адреса переможця торгів" вказано: "іулиця, Іолодарського". Певно, якась транседентна сила поміняла клавіші "і" та "в" місцями на клавіатурі секретаря ККТ. Потойбічні світи Кіровоградщини тільки-но відкриваються для пильного ока громадськості, і ми впевнені, що попереду нас очікує чимало дивовижних відкриттів, які нам буде дарувати підсвідомість посадових осіб замовників.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

Архів блогу